Rijschool Rosita

Automaat

Rijles met een automaat


Als je tijdens reguliere rijlessen merkt dat je veel moeite hebt met schakelen, of je hebt een prettiger gevoel bij het rijden in een automaat, dan is het mogelijk om rijles in een automaat te volgen.

Veel mensen halen hun zo hun rijbewijs. Als je in de automaat lest heb je minder lessen nodig voor voertuigbeheersing en heb je de volledige aandacht voor het verkeer. In de verre toekomst rijdt waarschijnlijk iedereen automaat. Heb je dit rijbewijs gehaald en de nodige ervaring opgedaan dan is het ook mogelijk na een poosje een examen in een schakelauto af te leggen. Dan moet je alleen leren schakelen en de theorie hoef je niet overnieuw te doen aangezien je al een automaat rijbewijs hebt. Veel mensen die een automaat rijden willen niet anders meer. Rijschool Rosita heeft zich ook hier volledig in gespecialiseerd.

Verschillen tussen rijles met automaat en rijles in schakelauto

Eén van de grootste verschillen is dat je minder handelingen hoeft uit te voeren. Je auto past zich vanzelf aan aan de snelheid, jij hoeft je alleen maar goed te concentreren op de weg. Dit rijbewijs is heel geschikt voor iedereen, maar meer bedoeld voor mensen die moeite hebben met rijden in een schakelauto. Een nadeel van een automaat-rijbewijs is dus ook dat je niet in een schakelauto mag rijden, daarvoor moet je echt weer apart een examen hebben afgelegd bij het CBR. Terwijl je met een regulier rijbewijs B wél in beide soorten voertuigen mag rijden.

Iets voor jou?

Heb je het gevoel dat jij het meest gebaat bent bij rijles met een automatisch geschakelde auto? Vraag ons naar de mogelijkheden. Wij streven ernaar ieder het traject te laten volgen dat voor hen het meest geschikt is. Zo bieden we ook rijles voor mensen met ADHD, rijles voor doven en rijles voor mensen met faalangst. Iedereen heeft andere eigenschappen en kwaliteiten en je haalt je rijbewijs alleen als jij vol zelfvertrouwen de weg op kunt! Wij helpen je daar graag bij.

Ja, ik wil rijden in een automaat!

Neem dan contact met ons op!